Aart Resoort

Aart Resoort werd op 15 december 1945 geboren in een klein dorp, Spijk, op vijf kilometer van Gorinchem.
Hij is het tweede kind in het gezin van Gerrit Resoort en Jo Golverdingen en het zal na van verloop van tijd blijken dat hij de enige jongen in een gezin van vier meiden is.

De buurman heeft een timmerbedrijf waar Aart al heel jong het jongste knechtje is. Hij vindt het heerlijk, veegt krullen aan, maakt kleppertjes van oude orgeldecoraties die hij verkoopt voor 10 cent --zijn zakelijke inslag blijkt ook al heel jong-- en helpt mee om doodskisten te maken.

Na de basisschool, dan nog lagere school genoemd, gaat hij naar de Ambachtsschool in Gorinchem, later gevolgd door een opleiding aan de UTS en hij behaalt op 19 jarige leeftijd het diploma aannemer B&U.

Na zijn opleiding bekwaamt hij zich verder in de praktijk wanneer hij als tekenaar gaat werken voor architectenbureaus. Toch lokt het zakelijke en hij schakelt over naar de aannemerij, eerst als calculator en als werkvoorbereider en de laatste 20 jaar als bedrijfsleider.

Tegen de tijd dat zijn vroegpensioen nadert (2007) bouwt hij een atelier naast het huis en maakt hij zijn eerste sculpturen.

Aangemoedigd door kennissen schrijft hij zich in 2008 in bij de kunstacademie Arendonk in Belgie. Deze academie blijkt een geweldige stimulans voor de creativiteit en fantasie. Veel van zijn sculpturen en ornamenten staan in zijn tuin.

Met veel plezier volgt hij deze opleiding en voltooit dat met een eindexamen in 2013.
Kijk zelf naar enkele van Aart zijn kunstwerken (waaronder zijn eindexamen expositie, de eerste 8 foto's) en klik hier.